Troutfest TX 2018
Casting Instructor Schedule

Click here for Casting Instructor Bios

Saturday, February 17th – Field H

09:00 AM – 11:00 AM – Trout Casts Lead Instructor: Dayle Mazzarella 2 Hour Class
11:00 AM – 12:00 PM – Double Haul Lead Instructor: Jeff Ferguson
01:00 PM – 03:00 PM – 7 Basic Fly Casting Drills Lead Instructor: Dayle Mazzarella 2 Hour Class
03:00 PM – 05:00 PM – Salt Water Class Lead Instructor: Jeff Ferguson 2 Hour Class

Saturday, February 17th – Field I

09:00 AM – 10:00 AM – Heavy Lines & Flies Lead Instructor: Jeff Ferguson
10:00 AM – 11:00 AM – Two Handed Spey Lead Instructor: Gary Davison
11:00 AM – 12:00 PM – Casting Dr. Class One on One 1 Hour Class
01:00 PM – 02:00 PM – Casting in the Wind Lead Instructor: Jim Bass
01:00 PM – 03:00 PM – Women’s Beginner Class Lead Instructor: Stacy Lynn 2 Hour Class
02:00 PM – 03:00 PM – Single Hand Spey Lead instructor: Gary Davison
03:00 PM – 04:00 PM – Roll Cast Lead Instructor: Mike Wright
04:00 PM – 05:00 PM – Casting Dr. Class One on One 1 Hour Class

Sunday, February 17th – Field H

09:00 AM – 11:00 AM -7 Basic Fly Casting Drills – Lead Instructor: Dayle Mazzarella 2 Hour Class
11:00 AM – 12:00 PM – Double Haul Lead Instructor: Jeff Ferguson
01:00 PM – 03:00 PM – Trout Casts – Lead Instructor: Dayle Mazzarella 2 Hour Class
03:00 PM – 05:00 PM – Salt Water Class Lead Instructor: Jeff Ferguson 2 Hour Class

Sunday, February 17th – Field I

09:00 AM – 1a:00 AM – Women’s Beginner Class Lead Instructor: Stacy Lynn 2 Hour Class
09:00 AM – 10:00 AM – Heavy Lines & Flies Lead Instructor: Jeff Ferguson
10:00 AM – 11:00 AM – Single Handed Spey Lead Instructor: Gary Davison
11:00 AM – 12:00 PM – Casting Dr. Class One on One 1 Hour Class
01:00 PM – 02:00 PM – Casting in the Wind Lead Instructor: Jim Bass
02:00 PM – 03:00 PM – Double Handed Spey Lead instructor: Gary Davison
03:00 PM – 04:00 PM – Roll Cast Lead Instructor: Mike Wright
04:00 PM – 05:00 PM – Casting Dr. Class One on One 1 Hour Class

Troutfest TX 2018
On Water Casting Instruction

Saturday, February 17th – On The Water

11:30 AM – 12:30 PM – Slickline, Mending, & Curve Casts: Dayle Mazzarella
01:00 PM – 02:00 PM – How to cast Big Heavy Stuff: Jeff Ferguson

Saturday, February 17th – On The Water

11:30 AM – 12:30 PM – Introduction to Spey Casting: Gary Davison

Troutfest TX 2018
Classroom Casting Instruction

Saturday, February 17th – Pavilion

10:00 AM – 11:00 AM – Knot Tying: Mike Wright
11:00 AM – 12:00 PM – Lines, Rods, & Reel Selection: Gary Davison
03:00 PM – 04:00 PM – Nymph Rigging: Dayle Mazzarella 

Sunday, February 18th – Pavilion

09:00 AM – 10:00 AM – Lines, Rods, & Reel Selection: Gary Davison
11:00 AM – 12:00 PM – Nymph Rigging: Dayle Mazzarella 
01:00 PM – 02:00 PM – Knot Tying: Mike Wright